Csokoládékrémes rolád
Vasárnapi desszertnek készítettem ezt a süteményt. A tésztája könnyed, puha piskóta, de a krém is nagyon-nagyon finom, nem túl édes.
A férjem kijelentette, hogy ezt a süteményt gyakrabban szeretné látni az asztalon, mert annyira ízlik neki, pont az Ő ízvilága. :) A szeletelés most nem túl szép, mert nem bírtunk várni a krém dermedésére, annyira szerettük volna már enni... :)
Hozzávalók a tésztához: (kb. 30x35 cm-es tepsihez)
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 2 cs. csokoládéízű pudingpor
- fél cs. sütőpor
A krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé (nálam Boci csoki)
- 20 dkg vaj (esetleg margarin)
- 15 dkg porcukor
- 4-5 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag csokoládéízű pudingpor
- 3 dl tej
- 2 evőkanál kristálycukor
1. A tojásokat szétválasztom. A sárgájával összekeverem a cukrot (addig, hogy kicsit fehéredjen). A pudingport a sütőporral elkeverem. A fehérjéket kemény habbá verem.
2. Majd a cukros sárgájához hozzáadom a kemény habbá vert fehérjét, aztán belekeverem a sütőporos pudingport is.
3. A masszát vajazott/lisztezett tepsibe öntöm, a sütőt előmelegítem 180 fokra (kb. 4-5 perccel előtte, mielőtt beteszem a tésztát > ezt magamnak írtam le:)). Légkeveréses programon 180 fokon kb. 8-9 percig sütöm (közben nem nyitogatom a sütőajtót). (persze a sütési idő sütőfüggő, sima sütőben kb. 10-15 percig kell sütni, de ne süssük túl, mert akkor nagyon kiszárad a tészta és nem lehet majd feltekerni)
4. Ha megsült, akkor nedves konyharuhára borítom, feltekerem és kihűtöm.
5. Amíg hűl a tészta, elkészítem a krémet: a pudingport elkeverem pici tejjel csomómentesre, aztán hozzáöntöm a többi tejet és a kristálycukrot, sűrűre főzöm, és állandó kevergetés mellett kihűtöm.
6. A csokoládét vízgőz felett felolvasztom, és addig a vajat habosra keverem a porcukorral.
7. A kihűlt pudingot összekeverem a vajas krémmel, a langyosra hűlt csokoládéval és a kókuszreszelékkel.
8. Kitekerem a piskótát a konyharuhából, megkenem a krém kb. háromnegyedével, majd újból feltekerem és kívülről is bekenem a maradék krémmel. Megszórom kevés kókuszreszelékkel (de olvaszthatunk rá fehér csokoládét is).
Hűtőbe teszem dermedni, hogy jól lehessen szeletelni.
Jó étvágyat!
Imádom az ilyen feltekert süteményeket, minden ízesítés jöhet, ez a csokis-kókuszos kombináció pedig kifejezetten jöhet:) És a fényképeid...egyszerűen gyönyörűek!
VálaszTörlésKöszi, aranyos vagy, örülök, hogy tetszenek a fotóim. :)
TörlésNagyon finom lehet:))
VálaszTörlésÜhüm, nagyon fincsi volt. :) Köszi Mónika.
TörlésHu ezt most szívesen megenném ebbe a borongós időben :) Nagyon jól néz ki :)
VálaszTörlésKöszi Évi. Szívesen adnék, ha a közelben laknál... :D
TörlésDe jó Neked, még mindig vannak tulipánjaid? Szépek! Egy szelet süti kíséretében teleportálhatna egy ilyen szép piros tulipán is mellém.
VálaszTörlésOké, teleportálom... :D :D
TörlésAha, még mindig vannak tulipánjaim, rengeteg van az udvaron nálunk is, és Anyukáméknál is. Az egyik korai tulipán, a másik később nyílik, melyik milyen fajta. De a színes törpe tulipánok még most kezdenek majd nyílni, szóval még jövök tulipáncsokorral. :D
Örülök, hogy benéztél.
Nagyon finom lehet és nagyon szép! Érdekes hogy a tésztájában semmi liszt nincs?
VálaszTörlésIgen, a lisztet a két csomag pudingpor helyettesíti, de semmi különbség nincs az ízében, szerintem az állagában sem. Nagyon laza, puha, könnyű a tésztája, próbáld ki Éva. :)
TörlésNagyon tetszik ez a desszert, küldhetnél kóstolót...:)
VálaszTörlésKüldök. :D
TörlésGyönyörű lett a roládod, úgy mint a tulipánok és a tányér is....
VálaszTörlésVan még? :) Csupacsoki süti, kókusszal feldobva biztosan nagyon fincsi a krémje, nem is csodálom, hogy ennyire ízlett! :)
VálaszTörlés:D
TörlésOh! Ez maga a csoda! ilyet keresek régen,már mentem is a receptet. Puszi érte!!! :-))
VálaszTörlésAkkor örülök, hogy rátaláltál erre a receptre! Puszi neked is. :)
Törlés