2017. július 25., kedd

Diós linzer

Omlós, kellemesen diós és az idén főzött málna-, illetve sárgabaracklekvárral töltve isteni finom! Az első számú kedvenc tésztám a linzer, emiatt nagyon gyakran sütöm télen-nyáron különféle variációkban. Szíven szerint minden nap ennék valamilyen linzer jellegű süteményt. 😊






Hozzávalók:
kiszúróforma méretétől függően 50-60 db-hoz
50 dkg finomliszt
12 dkg darált dió
20 dkg hideg vaj
10 dkg hideg zsír
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
2 tojássárgája

+ ízlés szerint lekvár


A pöttyös kézműves kerámiák megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:
www.pottyosotthon.hu 



 

Elkészítés:
1.  A lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral, vaníliás cukorral, darált dióval, elmorzsoljuk a vajjal + zsírral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat is. Összegyúrjuk a tésztát és folpackba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük!
2. Utána 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, tetszőleges kiszúróformával kiszaggatjuk (minden második lyukas közepű legyen). Sütőpapíros tepsire tesszük őket. A kimaradt tésztát újból összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
3. Előmelegített sütőben, 170 fokon alsó-felső sütésen 7-8 percig sütjük. Világos maradjon, ne nagyon barnuljon a széle sem! 
4. Majd egy simát és egy lyukas közepűt lekvárral összeragasztunk, míg el nem fogy a tészta. Porcukorral meghintjük a tetejét.






A két kis sárgabarackfánk az idén roskadásig volt gyümölccsel,
így kétszer is főztem lekvárt - összesen 26 üveggel lett.

  

Jó étvágyat! 

2 megjegyzés:

  1. Hogy van időd a gyerekek mellett????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ráadásul másfél hete elkezdődött a külső-belső házfelújítás is + nyári konyha építés stb. De ez a süti még 2 hete készült, amikor a férjem itthon volt szabadságon másfél hétig - és akkor még a festés-falburkolás sem kezdődött el. Az egyik kirándulásunkra sütöttem. :)
      Mostanában kicsit lassan, hetekkel később kerülnek fel a receptek a blogra - épp az időhiány miatt. :) Két kisgyerekkel nem könnyű.

      Törlés